Sött!

Ni har väl inte missat att Foki öppnat sin webb-shop? :)
Fokiwa.se

Tisdag

Idag fick vi laga mat i skolan. Det var andra gången! Det gick lite bättre än första.. Då visste man inte hur man skulle göra, om alla grupper skulle göra en egen mat eller om man skulle dela.. Och inte visste man heller hur sakerna funkade eller var de fanns.. :P Men man lär sig snabbt! Och det blir säkert roligare varje gång! :)
Nu ska jag ut och leka med Valter!

Hur många lingon finns det i världen?

Kom nyss hem från Emma. Vi kollade på "Hur många lingon finns det i världen?" :)
Kul film!

Helgen!

Jag har haft en riktigt bra helg! :)

På fredag stack jag till stan en stund med Hanna och Henkke efter skolan. Sedan gick jag I REGNET till Brändö och sov över hos min syster och hennes pojkvän.
Igår sov jag över hos Åse. Becca kom också dit. Vi körde iväg till bron och chillade, pratade, skrattade och kollade på när folk skjöt raketer vid sina villor.
Idag har jag kollat på Glee med Åse och nu ska jag chilla resten av kvällen! :)



Hur har er helg varit?

chill!

Hade en riktigt kul skoldag idag! :)
Kom till stan lite före 9 och gick till Arnolds med Emma och Karolina på varsin kakao. Sedan tog vi bussen till skolan. Skoldagen skulle egentligen ha varit 1h modde, 2h restaurang och hotellservice och sedan 2h branschens struktur. Men det blev lite annorlunda efter restaurang och hotellservice. Vi fick i uppgift att åka till stan och gå till en restaurang och svara på lite frågor och fråga någon i personalen några frågor. Emma och jag gick till Strampen. :)
När vi var klara fick vi sluta. Så skoldagen blev 2 h kortare idag! :D
Sedan gick vi till Café Commerse och tog varsin cappuccino och efter det beställde vi kockskor från Image Wear.
Nu ska jag chilla hela kvällen och kolla på Desperate Housewives! :)

Dagens outfit & dålig uppdatering!

Jag trodde inte att det skulle bli så långa dagar när jag började skolan.. Det är anledningen till den dåliga uppdateringen btw.. Jag stiger upp klockan 6 och kommer hem någon gång mellan 5 och 7.. :/
Jaja, men det blir förhoppningsvis lite bättre senare. :)
Dagens outfit

I skolan

Sitter i skolan nu och har nyss gjort ett papper om kaffe. Olika sätt att brygga kaffe och sådant.
Vi slutar lite över 1 idag! Men jag slipper ändå inte hem före kvart över 3.. Det går inga bussar hem före det så.. Men vi ska gå till Image Wear och beställa kockskor när vi slutar.
Nu ska jag kolla Facebook och läsa bloggar! :)


cocoo.se

Sött halsband från Cocoo.se! :)

Half Baked

Nu har jag tittar på Desperate Housewives en stund tillsammans med Ben&Jerry's glass och salta fiskar! :D




Grattis Jessica!

Idag fyller Jessica 16 år! Grattis till henne! :D
Ska dit ikväll på party! :)

Nu ska jag snart börja fixa mig och sedan kanske spela lite Sims!

skor - bianco


Cappuccino

Idag var vi och beställde kläder till Image Wear. Vi skulle ha en kockrock, en hatt, en skjorta, två förkläden, ett par byxor och ett par skor. Men skorna ska vi kolla på imorgon.
Emma och jag kom in till stan lite före 9. Så då gick vi till Görans cafe och tog varsin cappuccino. Sedan åkte vi till skolan och var inne på Facebook tills vi skulle börja. :)


Cardigan

Jag vill ha en tjock och mysig cardigan nu till hösten! :)

desperate housewives

Vi hade en 8 timmars dag idag också.. Lite jobbigt! Men ändå gick det snabbt! Imorgon ska vi åka och prova lite kläder som vi ska beställa. Man behöver tydligen en hel del!
Jag tänkte att jag skulle börja göra lite tidsinställda inlägg som skulle komma upp någon gång medan jag är i skolan så att ni inte behöver vänta så länge på en uppdatering. Men jag tänkte att jag skulle fråga först om det är något speciellt ni vill läsa om?
Nu ska jag kolla lite på Desperate Housewives och äta kex! :)

Kvällsmys!

Choklad, kex och tv-serier = kvällsmys! :)


Thecomputernerd01


trött

Jag är jättetrött nu! Hade en 8 timmars skoldag.. Började 8:10 och slutade 15:40. Men ändå gick dagen ganska snabbt. Nu tänker jag bara ta det lkugnt hela kvällen och gå och lägga mig tidigt! Jag somnade ganska sent igår, eftersom jag fick huvudvärk när jag skulle gå och lägga mig.. :/

Dagens shopping!


En ganska tjock mapp att ha alla papper i. Tog en rosa så klart! ;)

Och denna underbart söta klänning från H&M!

Första skoldagen!

På morgonen var jag inte nervös alls. Nervositeten kom först när man började närma sig skolan och såg alla nya människor som skulle dit. När vi äntligen vågade oss in i skolan visste vi inte alls vart vi skulle gå. Vi såg en massa människor som stod uppe vid trappan och väntade. Så då gick vi dit, men vi blev lite osäkra när alla pratade finska. Det stod på ytterdörren på både finska, svenska och engelska att alla nya elever ska gå till auditoriet. Så vi litade på det och gick efter alla som pratade finska. Medan vi satt där och lärarna sa en klass och läste upp namnen på de elever som skulle vara i den klassen började man bli orolig. Man ville ju inte hamna ensam i en klass där man inte känner någon... Det var flera stycken där som man kände från förr, så man kände sig lite tryggare när man var med dem.

Men de ordnade sig till sist. De läste först upp en massa finskspråkiga klasser och sedan tog de den svenskspråkiga klassen sist. :)

Första dagen bestod av att lyssna på när läraren pratade, berätta lite om sig själv, få lite information, äta mat och gå på rundvandring.
Efter det var skoldagen slut. Vi slutade halv 1. Då tog Emma, jag och Karolina bussen till stan och gick omkring lite där. :) Jag köpte en rosa mapp, mellanblad, en svart bikiniövredel och en klänning. Det var kärlek vid första ögonkastet med klänningen! Först var jag osäker på om jag skulle köpa den för den var inte så jättebillig. Men jag vet att jag skulle ha ångrat mig om jag inte köpt den. Och det misstaget har jag gjort förut. Så jag köpte den iaf! :D

Ni får se bilder sen! Blev ett ganska långt inlägg det här nu. :P

God morgon

God morgon!
Nu ska jag börja fixa mig och äta frukost och sedan ska jag till skolan. Jag berättar sen om hur första skoldagen var! :)

Skola imorgon...

Jaha, imorgon börjar jag i en ny skola. Försöker ännu fundera lite på hur man ska slippa dit och hem. Lite krångligt med bussar när man inte vet vilken tid man börjar ännu.. Mamma ska skjutsa dit mig, Åse och Emma imorgon. Så får vi se hur det blir sen. :)
Jag kommer att försöka uppdatera lika mycket även om jag är borta hela dagarna. Det kanske blir lite mindre inlägg vissa dagar om jag har mycket att göra. Men det får ni stå ut med. :P
Nu ska jag titta på några avsnitt av Joey innan jag går och lägger mig. God natt!

It's a lonely e

Har lagt upp den här videon förr, men den är så bra så jag lägger upp den igen! :)

Why'd you flip the tab-le? Hahaha! :P

Länkbyte - Fannie

Klicka på bilden för att komma till en jättesöt tjejs blogg! :)

Chokladmousse

Har nyss lagat chokladmousse. Här kommer receptet!

2 dl vispgrädda
150 g choklad
1 ägg
1 dl kesella

Vispa grädden medelstyv. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Vispa ägget hårt. Häll chokladen i äggsmeten och rör om kraftigt. Rör ner kesella och sedan vispad grädde.
Häll moussen i små glas och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.

Jag använde Marabou mjölkchokad, men det går säkert med vilken choklad som helst.



Egentligen skulle man hälla det i små glas, men eftersom det blev ganska mycket och jag lagade åt bara 3 personer hällde jag det i glasskålar. :)



Starshine Legacy

Det här är ett jätteläskigt spel! :P Man ska försöka rädda en häst. Man blir jagad av en massa typer på ett ställe. Och sedan ska man rida genom skogen. Då är det någon som försöker ta fast en igen. Ni kan kolla den här videon! :)

Spel!


Nu ska jag och Åse spela en massa spel hela natten! :D

Jenna Marbles


Hahaha! Jag älskar hennes videon! :D

Pizza

Har nyss ätit jättegod pizza som mamma och jag lagade. Nu iväg till Åse! Blir väl att kolla på Glee! :)

Hamster

Här är min lilla hamster. Håll musen framför honom så följer han efter. Om du klickar i luften så ger du honom mat. Klicka på den lilla rosa pricken i hjulet för att se honom springa. :P
Klicka HÄR för att göra en egen hamster! :)

2 outfits

I brist på annat att göra satte jag ihop två outfits. :)
höst

5 saker ni (kanske) inte visste om mig

1. Jag älskar skor!
Jag tycker det är jätteroligt att titta på och prova skor! Och att kolla på nätet på skor. Även om man inte beställer några är det roligt att bara titta på olika sidor. Skulle kunna spendera en hel dag på stan med att prova skor! :)

2. Jag hatar spindlar!
Jag älskar djur! Men jag klarar inte av spindlar. Om jag ser en spindel i mitt rum måste jag bli av med den direkt. Det värsta är om man hämtar något att döda den med och sen när man kommer tillbaka är den borta. Då får jag panik. Jag kan inte slappna av innan jag vet att den inte är i mitt rum. Då letar jag tills jag hittar den.
Nej, jag tycker verkligen inte om spindlar. Speciellt inte de som är snabba eller de som har långa ben! Usch!

3. Jag älskar att laga mat och baka!
Ja, det är ett av mina största intressen. Jag bakar någonting nästan varje vecka. Ibland flera gånger! Jag vill jobba på en restaurang i framtiden!
På måndag börjar jag i en ny skola. Jag ska gå kocklinjen vid Vasa Yrkesinstitut.

4. Jag äter inte banan..
Förut tyckte jag om banan. Men min syster förstörde det för mig. En gång när jag hade huvudvärk gav hon mig en värktablett med smak av banan. Man skulle tugga den. Jag kan ju säga så att den var inte god! Det slutade med att jag spydde. Och sedan det äter jag inte banan.

5. Jag vill ha en hund!
Jag har alltid varit en kattmänniska. Men ända sedan min syster skaffade en hund har jag också velat ha en!
Valter är den sötaste hunden jag sett! Så härlig och mysig på alla sätt! Och han är alltid lika glad när han ser mig! Jag vet inte vem som tycker mer om vem. Han eller jag? :P
Han är en stafforshire bullterrier. Jag tror han är ungefär ett halv år, kanske lite mer. :)
Jag tror jag kommer skaffa en likadan någon gång när jag flyttar hemifrån. :)

Man kan höra lite fel ibland.. :P

Åse och jag var lite trötta efter flera avsnitt av Glee. :P

Jag: Need to sleep...
Åse: Svampskit?

Länkbyte - Fanny

Klicka på bilden för att komma till en söt tjejs blogg! :)

Outfits!


sparas, slängas, säljas?

Håller på och kollar igenom lite kläder nu. Vilka som ska sparas och vilka som ska säljas eller slängas.
Kommer upp några outfits lite senare! För nu ska jag laga mat! :)

Veckans blogg

För större chans att vinna:
  • Lägg till mig på bloglovin
  • Ställ en fråga i blogresponse
  • Blogga om tävlingen och länka
  • Eller så kan ni helt enkelt KLICKA HÄR!
Kommentarer som inte har med tävlingen att göra får ni kommentera i inlägget under. På måndag lottar jag ut 3 st vinnare! :)

Länkbyte - Linnea

Klicka på bilden för att komma till en bra blogg! :)

Funderar på att beställa..

Jag tror nästan jag ska beställa någon av de här bikinisarna. :)
Så här ser den ut på!

Länkbyte - Ella

Gjorde ett länkbyte med den här tjejen!
Klicka på bilden!

Tävlar!

Jag är med och tävlar om ett par örhängen hos Amanda! :)
Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen! :)

Nytt!

Här kommer lite bilder på vad jag shoppade idag!

Lite skolsaker
Jeans: Seppälä


Halsband: Glitter

Don't stop believin


How to avoid talking to people you don't wanna talk to

Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

trött..

Är uppe tidigt idag! Jag ska till tandläkaren nu och sedan in till stan en sväng.

Soda Stream

Några av mina favoritsmaker av Soda Stream!
Lemon Lime, Pear och Energy
Nu blir det Soda Stream, cupcakes och Förhäxad! :)

Ny blomma!

När jag var ute och åt lite bär märkte jag att jag fått en ny blomma utanför mitt rum. Den förra jag hade var inte så fin. Kan bero på att jag kanske ibland glömde bort att vattna den. Hehe.. :P

Länkbyte - Sandra

Besök den här söta tjejens blogg! :)
http://sandralehtonen.blogg.se

Glee! :)


Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

vaccinerad

Jag var till en hälsovårdare nyss och fick vaccin. Nu värker min arm.. :/
Efter det var jag och hälsade på Åse när hon jobbar. Jag köpte lite tröstgodis. :P
Nu ska jag beställa en tid till frissan och sedan spela Sims 3! :)
Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

Jar of hearts

Jag hörde den här låten på radio på morgonen och ända sedan det har jag haft den i huvudet. Men jag kunde inte komma på vad den heter. Och det störde mig väldigt mycket! Jag hatar när sånt händer. Man kan inte koncentrera sig på något annat än att komma på vad låten heter.. :P
Men jag hittade den nu iaf! :)

Cupcakes

Här kommer några bilder på cupcakesen som jag bakade idag! Åse hjälpte till att dekorera lite. :)
När vi hade dekorerat färdigt ville vi ha pommes frites så då gick vi till Arken och beställde det och tog med det hem. :)


Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

Glee!

Sitter och tittar på Glee nu med Åse och äter cupcakes. :) Hörs senare!

Tiger

Dagens outfit!
Har nyss bakat cupcakes. Men de är inte ännu klara. Jag ska göra frostingen om en liten stund när de har svalnat. :) Bilder kommer sen!

Snygga kläder!

Från: Paulamyo.com
Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

Tävlar!

Jag är med i en fototävling hos Julia. Temat är sommar!
Mitt bidrag:


Klicka här för att komma direkt till tävlingen!

Länkbyte - Clara & Charlie

Besök de här två tjejernas blogg!
http://claraochcharlies.blogg.se/

2 låtar

De här två låtarna har jag haft på hjärnan idag!

The edge of glory fastnade för jag hörde den på mtv på morgonen och Young forever fastnade när jag kollade på några av Tabbys nya youtube-videon och så var den med i den här:
Nu ska jag äta mat! Vi ska grilla idag! :)
Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

Länkbyte - Wilma

Besök den här söta tjejens blogg! :)
Klicka på bilden!

Veckans blogg - Vinnarna!

Vinnare 1
Vinnare 2
Vinnare 3
Grattis till er! :D
På torsdag drar jag igång en ny veckans blogg tävling. Så kika in igen då! :)
Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

Tävling hos perssonfotar!

Jag är med i en fototävling hos Perssonfotar.

Mitt bidrag är den här bilden!


Klicka HÄR för att komma direkt till tävlingen!

Gossip Girl

Samma tråkiga väder idag som det varit de senaste dagarna.. Orkar inte göra något alls idag. Så därför tänker jag bara titta på Gossip Girl! :)
weheartit
Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

Little Willie John

Underbart! <3

Söta!

Vet ni vilka djur som är söta?
Surikater! :D

Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

Sex and the city

Sitter hos Clara nu och väntar på att pappa ska komma och hämta mig. Vi har nyss tittat på Sex and the city filmen. :)

Vinnaren av fototävlingen: http://suslife.webblogg.se/

Glee-maraton!

Åse och jag påbörjade ett Glee maraton igår kväll. :) Det ska vi fortsätta med idag!
Suslife

This is me today!

Dagens outfit!
Åse kommer hit lite senare och då ska vi kolla på Glee! :)
http://suslife.webblogg.se/

Vinnaren i fototävlingen

Grattis till Susanna! :)

fototävlingen avslutas imorgon!

Har nyss färgat ögonfransarna. Bilder kommer imorgon! :)
Glöm inte bort att fototävlingen avslutas imorgon, så ni hinner ännu rösta! Det gör ni genom att klicka här!
Btw, det var en tjej som ville se fler bilder på Valter (min systers hund). Så här kommer några! :)

Veckans blogg!

För större chans att vinna:
  • Lägg till mig på bloglovin
  • Ställ en fråga i blogresponse
  • Blogga om tävlingen och länka
  • Eller så kan ni helt enkelt KLICKA HÄR
Kommentarer som inte har med tävlingen att göra får ni kommentera i inlägget under. På måndag lottar jag ut 3 st vinnare! :)

Länkbyte - Anna

Besök gärna den här bloggen! Den drivs av en jättesnäll tjej!
Ni kan också klicka på bilden! :)

SIMS!

Nu ska jag spela sims! :) Kika in lite senare, för då tänkte jag köra en veckans blogg! :)

Tävlar om ett presentkort!

Jag är med och tävlar om ett presentkort från Gina Tricot HÄÄÄÄR!
Man kan också vinna ett från H&M om man hellre vill ha det. :)

Guess what?!

Vet ni vad jag gjorde idag?
Jag klippte min pannlugg! Jag har haft den så att den har varit lite sned och så har jag alltid haft den åt sidan, men nu bestämde jag mig för att klippa den rak! Länge sedan jag haft den så! Här får ni se hur det blev.

FÖRE
EFTER
Själv blev jag riktigt nöjd! Jag tycker om att ha pannlugg. :)

Shopping!

Kom hem från stan för en liten stund sedan. Tänkte ta och visa er vad jag köpte!
Topp: Vero Moda
Jeans: Gina Tricot
Bättre bild på jeansen
Tröja: Gina Tricot
Leggings: Gina Tricot
Mascara och färgningsset för ögonfransar
Vi avslutade vår shopping med lite mat vid Amarillo! :)

Moments ago


BLOGLOVINBYTE

Om det är någon som vill göra ett bloglovinbyte är det bara att kommentera! Lägg till mig så lägger jag till er! :)
Klicka på knappen här under om ni vill följa min blogg!

bloglovin
Nu drar jag till stan med Åse! :) Hörs ikväll!

plasticbags!

Hehe, jag hittade lite plastpåsar när jag städade.. De är från när jag varit och shoppat och så har jag bara slängt in allihopa i ett skåp. ;) Det samlas lite då!
Idag ska jag och Åse till stan! Får försöka att inte samla på mig så mycket plastpåsar då.. :P

städningen fortsätter idag

Nu har jag städat i lite mer än en timme. Här är resultatet!
Nu ska jag bara ordna upp lite det här skåpet och så är det klart! :)

Svar på tal

Emma frågade var jag bor och när jag sa att jag bor i Finland så frågade hon varför jag kan prata svenska. Så nu tänkte jag ta det här en gång för alla. Man börjar bli lite trött på att förklara det hela tiden. :P
Det är väldigt många som reagerar på det här sättet när man säger att man är från Finland. "Men varför pratar du svenska?" "Har du bott i Sverige förut eller?" Men nej, det har jag inte. Jag är född i Finland och har bott här hela mitt liv. Många tror att alla i Finland bara pratar finska och ingen kan svenska. Men så är det inte.
Jag bor en liten bit utanför Vasa. Här pratar nästan alla bara svenska, men de finns också såna som pratar bara finska eller är tvåspråkiga. Jag pratar båda språken här hemma, men mer svenska blir det eftersom alla mina kompisar också pratar svenska. Min mamma är tvåspråkig men pappa kan finska bättre. Jag har gått lågstadiet och högstadiet i skolor där man pratar svenska, men såklart läser man också finska där. I högstadiet läste jag modersmålsinriktad finska. Alltså det är för elever som är tvåspråkiga.
Så alltså jag skriver, läser och tänker oftast på svenska.
Hoppas ni förstår det lite bättre nu! :)

Tips!

Klicka på bilden så kommer ni till en bra sida där man kan få många nya besökare! Det funkade för mig! Jag tycker ni också ska registrera er där! Vad har ni att förlora? :)


Tävling hos vadfanskajagheta!

Jag är med i en tävling på Alexandras blogg! Man kan vinna ett valfritt smycke från hennes webbshop. Om jag vinner vill jag ha den här jättesöta ringen! :)

Anmäl er HÄR!

Sims 3

Håller på och ska installera det här nu! Mitt sims fick något fel så jag var tvungen att ta bort alltihop, men nu försöker jag igen.
Btw, The Sims 3 pets verkar väldigt kul! Man kan ha hästar! :D
Nästan så att man funderar på att skaffa det sen när det kommer ut... ;)

Breaking Dawn

Någon annan än jag som längtar jättemycket efter den här filmen! :D Lite synd bara att det är typ ett år mellan första och andra delen.. :/

Who says

Jag lovade att jag skulle göra mat idag. Får se vad det blir! :)

Tack!!

http://seberg.blogg.se/
http://sofiaaerikssonn.blogg.se/
http://spinaker.blogg.se/
http://majaasbilder.blogg.se/
http://lliinnaakk.blogg.se/
http://veroonicamartensson.blogg.se/
http://iisaacson.blogg.se/
http://jennykarolin.blogg.se/
http://liiivetsomcarro.blogg.se/
http://kypri.blogg.se/
http://ronjawaras.blogg.se/
http://idaelfs.blogg.se/
http://naattisplace.blogg.se/
http://ponnyhastens.blogg.se/

Beyoncé

Jag tycker det här var ett riktigt coolt uppträdande! :D

mat och Förhäxad

Efter att vi hade varit till stranden tog jag hem mat från Arken och tittade på Förhäxad medan jag åt. :) Jag var till bibban idag och lånade första Gossip Girl boken. Nu ska jag läsa den! :)

Best thing i never had

Nu ska jag till stranden med Åse och hennes lillasyster. :)
Medan får ni lyssna på den här låten!

Finalisterna i fototävlingen!

Här är de 5 finalisterna i fototävlingen! Det var ett jättesvårt val! Men nu är det bara att rösta! Ni har fram till lördag på er. Den bild som fått flest röster då har vunnit. :) Man får rösta på sin egen bild! :)

Finalist nr 1
http://mickiswestern.blogg.se/ http://mickisfoto.blogg.se/

Finalist nr 2


http://sofiamjj.blogg.se/

Finalist nr 3

http://thetruedreamer.webblogg.se/

Finalist nr 4

http://loovisapuskas.blogg.se/

Finalist nr 5

http://suslife.webblogg.se/

Taylor Swift - Back to december


RAX

Har varit till Rax idag och ätit med mamma. :) Nu sitter vi och tittar på Hells' Kitchen. Jag vill börja jobba på en restaurang någon gång! Men jag skulle inte vilja jobba där.. :P
Bra låt! :)

Jeans

Jag behöver nya jeans tills skolan börjar! Här är några snygga jag hittade.
Från H&M
Från Gina Tricot
Vilka är snyggast? :)

Demi Lovato - Skyscraper


1 augusti

Hur kan det redan vara augusti!? Sommaren är ju snart slut.. Jag tycker Juli månaden nyss började och nu är den slut.. Om två veckor börjar jag i en ny skolan. När börjar ni?

Glöm inte att rösta på min bild (nr 1) HÄR så får ni en länkning av mig!
Ni hinner ännu anmäla er till fototävlingen HÄR! :)

RSS 2.0