Breaking Dawn

Var på bio idag med Åse. Vi kollade på Breaking Dawn! Äntligen! Har väntat länge på att få se den!
Helt klart bäst av alla Twilight filmer! :)
Åååh jag vill se den igen!!

cupcakes

Jag ska lära mig att spritsa mina cupcakes så här fint! Det ska ni få se! :)






Ulrik Munther

Jag skulle gå och lägga mig tidigt idag eftersom det blev ganska sent igår. Jag sov över hos Karolina i hennes lägenhet. Så vi pratade ganska länge på kvällen och så skickade jag lite låtar till hennes telefon och så blev klockan ganska mycket. Jag har varit ganska trött ikväll och är ännu förkyld så då skulle det ha varit skönt att gå och lägga sig tidigt. Men så hörde jag musik från tv:n. "Det låter som Ulrik Munther.." tänkte jag. Och så gick jag och kollade och det var det ju. Han var med i Lotta på Liseberg. Så då tittade jag på det en stund. :)

Nu blir det några avsnitt av That 70s show innan jag somnar. :)

One Direction

Sitter i skolan nu.. Vi fick just veta att vi inte behöver vara med på sista timmen så nu väntar vi på nästa buss in till stan. Då ska vi handla mat, fylla på mitt busskort och sedan far jag till Karolinas lägenhet och stannar där tills imorgon. :) Får ju lite sovmorgon också! :D

Tyvärr så funkar inte ljudet på skolans datorar, men om det funkar hemma hos er så tycker jag ni kan lyssna på den här låten! :)


Kladdkakecupcakes

Här kommer receptet på kladdkakecupcakesen! Jag trodde att jag hade lagt upp det redan, men tydligen inte. :)

175 g mörkchoklad
150 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vispgrädde
vaniljsocker

Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på svag värme under omrörning och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladsmeten i äggblandningen. Rör ner mjölblandningen och rör om tills allt är blandat.
Häll smeten i muffinsformar som placerats i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 225°c8-9 minuter. De får gärna vara lite kladdiga i mitten. Ta ut muffinsen och låt dem svalna.
Vispa grädden och smaksätt med lite vaniljsocker. Spritsa grädden på muffinsarna och garnera.




julöppning

Igår var jag och Åse på julöppningen i stan. Det var kallt.. Jag fick med mig hem lite godis och halspastiller. ;)
Jag är så förkyld. Vet inte vad jag ska göra imorgon.. Vi ska vara i Silveria och servera hela dagen. Hur kul är det för kunderna om de får en servitör som snörvlar och hostar och knappt får fram något ljud.. :P
Men vi får se imorgon. Om jag känner mig ännu sämre så stannar jag nog hemma.

Här kommer lite bilder från igår!





Kids react

Det finns jättemånga såna här videon. Har suttit och kollat på flera av dom nu. Alla är jätteroliga! Så om ni har tråkigt så tycker jag att ni kan kolla på dom! :)



NYAN CAT

Haahaha! :D

mat!

Idag har jag lagat mat här hemma. Det blev både förrätt, varmrätt och efterrätt. :)

Förrätt: Italiensk salladssmörgås
Varmrätt: Lövbiff, persiljesmör och klyftpotatis.

Efterrätt: Chokladmousse

bad day...

Har inte världens bästa dag idag. Har varit på dåligt humör hela dagen. Halsen är inte så mycket bättre. Har nästan ingen röst heller.. :/

Men det är ju fredag idag och det kommer Idol också! Så thumbs up för det! :)

check this out!

Kolla vad mamma har köpt åt mej idag!

Never too old... :D

funny cats

Bara för att Karolina ville att jag skulle blogga så lägger jag upp den här videon. :P

föredrag

Sitter i skolan nu och skriver ett föredrag som vi ska ha på onsdag. Vi ska planera en egen restaurang. Vi som har haft mofi ska ha föredrag och skriva ett prov och om man klarar det behöver man inte vara med på timmarna. :)

Har inte kommit så långt ännu.. rubriken är klar! :P
Joo.. Men nu måste jag fortsätta. Hörs sen!


jobb

Har varit på jobb nu från halv 3 och kom nyss hem. Dom hade ett dop i församlingshemmet och jag var där och kokade kaffe, serverade, dukade fram på borden och sånt. Fick betalt för det också. :)

Nu ska jag dricka kaffe och titta på Gossip Girl. :)

Svar på tal

Bea: hur kommer det sig att du inte ler med "tänderna" så ofta ? :)
haft en bra dag?

Det beror på att jag inte gillar mina tänder.. :P Jo jag har haft en bra dag! :)


jag hatar hygienpass!!

Jävla hygienpass! När vi hade skrivit dom klart fick vi en liten paus och alla var jättenervösa. Sedan började en tant dela ut dom å man hör en massa glädjetjut från folk som klarat det. Känslan som uppstår då man får sitt eget och märker att man har 2 fel för mycket är inte så jättekul... :(

Skriver det pånytt på tisdag. Får hoppas att jag klarar det då!

hygienpass...

Jag har hygienpass imorgon så har suttit och läst till det idag. Men det borde ju inte vara så svårt eftersom det är bara ja och nej frågor. Så man har ju 50% chans att svara rätt. :)
Har också ett praktiskt prov i köket imorgon. Man ska vara parvis och laga en soppa, småkakor, någonting med choklad och någonting av en vetedeg.

I förrgår var det sista gången på cupcake-kursen. Vi fick göra vad vi ville. Jag och Emma bakade chokladcupcakes med vitchokladfrosting. :)


Gotta be you


GRATTIS!!

Idag fyller Åse 16 år! Stort grattis till henne!! :D <3
Less than three <3

EMA

Sitter och tittar på EMA nu. Ska kanske kolla lite på Gossip Girl nu innan jag går och lägger mig. Är ledig från skolan imorgon. Skönt! :)


You sneaky mom


Daniels show

Vet ni vad man kan göra om man har tråkigt? Man kan titta på Daniels show! Ett mycket underhållande program! :D









Cupcakes inspiration

Jag och Emma (och kanske Åse) ska på cupcake-kurs imorgon. Vi har fått som uppgift att desiga en egen cupcake. Man ska hitta på en egen cupcake och ge den ett namn. Jag har sökt lite på nätet efter inspiration. Här kommer lite bilder!









De här två hittade jag recept på i en tidning. :)





recept - choklad cupcakes

Chocolate cupcakes
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk baksoda
1 krm salt
1 ½ dl grovhackad choklad
125 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl socker
1 dl kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
½ dl kvarg

Rör samman mjöl, bakpulver, baksoda och salt. Sikta genom en sil. Tillsätt chokladen. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Häll i kakaon och vispa hastigt ihop. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, kvarg och vispa hastigt ihop. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills allting blandats. Rör inte för mycket! Fördela smeten i muffinsformar. Grädda på 200 grader ca 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Chokladfrosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Om smöret inte är mjukt kan du värma det i mikron en stund, annars blir det inte krämigt. Rör sist ner kaffet. Bred frostingen på cupcakesen med kniv och dekorera med strössel eller blommor.








RSS 2.0