recept - cupcake frosting
Vitchoklad frosting
200 g vitchoklad
Vispa grädden i en stor skål. Blanda färskost, florsocker och vaniljsocker i en annan skål. Häll över färskostblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare. Känns frostingen för lös, ställ den i kylskåpet en stund.
Fluffy whiste frosting
2½ dl socker
Koka ihop socker, vatten och citronsaft. Koka blandningen tills sockret lösts upp och den bubblar ordentligt. Vispa äggvitorna och vaniljextrakt, gärna i hushållsassistent, så det bildas mjuka toppar. Tillsätt sockerblandningen mycket långsamt, en droppe i taget till en början, under konstant vispning. Fortsätt vispa i 7-10 minuter så ordentliga toppar bildas.

200 g vitchoklad
3 dl vispgrädde
50 g philadelphiaost
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Hetta upp grädden i en kastrull, men låt den inte börja koka. Häll grädden över chokladen, rör tills all choklad smält. Låt stå kallt, helst över natten. Vispa upp. Tillsätt philadelphiaosten och rör om.
Kolafrosting
1½ dl farinsocker
Kolafrosting
1½ dl farinsocker
1½ dl grädde
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
Koka farinsocker och grädde i 5 minuter. Låt kallna helt. Du kan lägga kastrullen i kallt vattenbad. Vispa smör och florsocker slätt. Tillsätt kolasåsen och färskosten, vispa fluffigt.
Yoghurtfrosting
2 dl turkisk yoghurt
Koka farinsocker och grädde i 5 minuter. Låt kallna helt. Du kan lägga kastrullen i kallt vattenbad. Vispa smör och florsocker slätt. Tillsätt kolasåsen och färskosten, vispa fluffigt.
Yoghurtfrosting
2 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Låt yoghurten rinna av genom ett kaffefilter minst en timme om möjligt (så blir frostingen fastare). Vispa grädden. Blanda alla andra ingredienser och blanda ner den vispade grädden.
Låt yoghurten rinna av genom ett kaffefilter minst en timme om möjligt (så blir frostingen fastare). Vispa grädden. Blanda alla andra ingredienser och blanda ner den vispade grädden.
Whipped cream cheese frosting
150 g färskost
1½ dl grädde
½ tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
Vispa grädden i en stor skål. Blanda färskost, florsocker och vaniljsocker i en annan skål. Häll över färskostblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare. Känns frostingen för lös, ställ den i kylskåpet en stund.
Fluffy whiste frosting
2½ dl socker
¾ dl vatten
¼ tsk citronsaft
2 äggvitor
1 tsk vaniljextrakt
Koka ihop socker, vatten och citronsaft. Koka blandningen tills sockret lösts upp och den bubblar ordentligt. Vispa äggvitorna och vaniljextrakt, gärna i hushållsassistent, så det bildas mjuka toppar. Tillsätt sockerblandningen mycket långsamt, en droppe i taget till en början, under konstant vispning. Fortsätt vispa i 7-10 minuter så ordentliga toppar bildas.

Det var en tjej som frågade vad vi använde för sprits till cupcakesen. Vi hade engångs spritspåsar.
Såna här har jag hemma. En rulle med engångs spritspåsar och 3 olika tyllar.

Såna här har jag hemma. En rulle med engångs spritspåsar och 3 olika tyllar.

Kommentarer
Postat av: LINA MARIA LEE HAMMARSTRÖM
svar tack så mycket!! :-D
oh tack! Så snällt av dig att lägga upp alla, nu ska jag också baka sånt ngn dag! vad kul, tack! :-D
Trackback