chokladpannacotta
Ingredienser:
- 5-6 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- eller 0,5 tsk vaniljsocker
- eller 0,25 tsk äkta vaniljpulver
- 0,5 dl kakao
- 3 st gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.

Kommentarer
Postat av: alexandra
Snygg blogg! Följa varandra på bloglovin?:)
Trackback